zaterdag 18 augustus 2012

The Kimberleys

Helemaal uitgerust kunnen we er weer tegenaan. De enthousiaste verhalen van anderen hebben ons in de verleiding gebracht om toch een stuk van de legendarische Gibb River Road te rijden. Dit is een oude veeroute en een echt 4WD pareltje. De "cattle stations" onderweg zijn enorm, sommige farms zijn zo groot als heel Belgiƫ. De Nissan is er wel niet voor verzekerd (we hebben geen tweede reserveband), maar we wagen het erop. De rit is wondermooi en fris! We komen met exact 4500 km op de teller namelijk tot de ontdekking dat de "flauwe" airco maar werkt als je op de juiste knop duwt!
Tot nu toe werkten dus gewoon de blazertjes...
In Derby bekijken we de Boab prison tree, een reusachtige boab boom die meer dan 1000 jaar oud zou zijn en ooit dienst deed als gevangenis.
De boab boom is trouwens enkel in het noorden van Australiƫ en Afrika te vinden.






In Windjana Gorge zien we de eerste "freshies", of zoetwaterkrokodillen. Zara durft haast de auto niet uit omdat we niet kunnen beloven dat ze achter een hek zitten zoals in de dierentuin. Enna is er helemaal gerust in (zoals gewoonlijk). De krokodilletjes liggen gewoon te zonnen op de oever en uiteindelijk vindt Zara het ook ok.








Na 520 km waarvan 160 km op onverharde weg komen we aan in Fitzroy Crossing. We zijn in echt aboriginal country beland (Enna ziet veel 'aborigi' kindjes).
We vinden een leuke camping, duiken het zwembad in en 's avonds is er live muziek.

De volgende morgen zitten we al vroeg in de auto om de boottocht van 8 h op de Geiki Gorge te doen. Het is een heerlijk uurtje varen. We zien veel vogels en Zara telt 28 krokodillen onderweg.








Daarna gaat het verder via Hall's Creek naar Turkey Creek, allebei aboriginal communities. We overnachten aan een roadhouse, in onze tent. Er valt niks te beleven maar van hieruit vliegen we morgenvroeg naar de Bungle Bungles.

1 opmerking:

  1. Hi travel boys and girls,

    Hier een echt aussie-weertje 32c. We genieten van het leuke weertje en voor Eward is een ijsje in het zwembad een ideale verkoeling. Prachtig dat juliie een boab boom hebben gezien, de bedoeling was om eerst zo,n boom op het geboortjekaartje van Elena te plaatsen, maar het ontwerp liet te wensen over daarom een gewone boom.:-). Het verhaal bestaat dat God kwaad was en de bomen ontersteboven plaatste met de wortels in de lucht, maar toch het resultaat mag er wezen.

    Oh, altijd leuk e een huurwagen altijd nieuwe dingen te ontdekken. Van alle huurwagens die ik al heb gehad had ik nog nooit een boekje gevonden.

    Groeten en geniet maar verder van de prachtige natuur... Een jaloerse thuisblijver.

    Groeten,

    Familie Cottenie

    BeantwoordenVerwijderen