woensdag 22 augustus 2012

Katherine NP

Vanuit Kunanarra trekken we naar Katherine NP (Nitmiluk NP in aboriginal taal). We maken hierbij de oversteek tussen Western Australia en the Northern Territory, en dat betekent dat de klok anderhalf uur vooruit moet. Het tijdsverschil met België wordt zo 7.5 uur. We mogen hier ook 130 km per uur rijden ipv. 110, en dat is snel op de bochtige, smalle "highway".
We moeten 510 km rijden en kunnen helaas niet alles op onze weg bezoeken. Dus geen tijd voor Lake Argyle, Keep River NP en Gregory NP.
Tot nu toe hebben we nog absoluut geen last gehad van vliegen of muggen, tot onze picknick stop vandaag. Gelukkig is het maar van korte duur.


We kamperen in het nationale park en de kangoeroes (hier zijn het de kleinere wallabies) zijn weer van de partij. De rest van de dag brengen we in het mooie zwembad door.




De volgende morgen doen we een cultural cruise op de Katherine rivier. De kano leek ons nog leuker, maar daar zijn de meisjes nog net iets te jong voor (er zwemmen "onschuldige" freshies rond). Er zijn 13 kloven in totaal en wij varen tot het einde van de tweede, met een leuk overstapje tussen de twee kloven in.





 Wegens de hitte brengen we de rest van de dag door in en rond het zwembad. Na wat baantjes zwemmen, trekt Stephanie de bergschoenen nog even aan om tot bij de lookout te wandelen.



Zara en Enna hebben er elk een dikke zachte vriend bij en 's avonds proeft Kevin er één in zijn bord!







2 opmerkingen:

  1. Ondertussen zijn de werkmensen terug aan het werk :) en is hun verlof gedaan :(
    Gelukkig kunnen we 's avonds thuiskomen en 't een en het 't ander lezen "on the world wide webbie"... man man man, wat een reis en wat een verhalen! *jaloers*. tot volgende week,
    Ringo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Geniet van jullie laatste week vakantie.
    Wij zijn onder tussen al een week boer en boerin in de Oekensestraat. Club Brugge is gisteren gaan winnen met 0-3 tegen Debrecen. Wij wensen u een zeer goede terugreis toe.
    Vele groetjes en tot binnen kort,
    Dirk en Lucrèce

    BeantwoordenVerwijderen