zondag 12 augustus 2012

Millstream NP

Van Karijini NP gaat het naar Millstream NP, 250 km op onverharde wegen, zonder ook maar één stadje onderweg. De Nissan en chauffeur Kevin doen hun werk goed. We rijden door een kurkdroog landschap bij 35° en vinden geen geschikt picknick plaatsje.
Als Millstream NP opduikt, een groene oase, nemen we dan ook onmiddellijk een duik in één van de vele pools. Enna zwemt mee maar Zara durft niet. We rijden een stukje verder en moeten even door de Fortescue river, dat vinden de meisjes spannend. Het is helemaal niet diep.







We zoeken een plaatsje voor onze tent op een bushcamping en weldra komt de eerste kangoeroe goeiedag zeggen. Geen douches hier, dus springen we nog een keer in het water voor een wasbeurt. Vele papegaaien bekijken ons.







Zoals overal in Australië vinden we ook hier gasbarbecues en rondtrekkende ozzies (onderweg voor een rondje Australië in een jaar ofzo), dus koken we ons potje bij een gezellige babbel. Eten doen we onder een geweldige sterrenhemel.
's Nachts veel geluiden: papegaaien, af en toe een rondhoppende kangoeroe en wie weet wat nog allemaal. Als we 's morgens de tent openritsen zit onze vriend de kangoeroe voor de deur. Dat vinden de meisjes natuurlijk super.

We hebben weeral een reisdag voor de boeg, en deze keer is het landschap erg eentonig. Blijkbaar beleeft West-Australië een superhete winter want we bakken bruin bij 36°. We rijden door mijnwerkersgebied en we kijken onze ogen uit als we alweer een goederentrein van ongeveer 2 km lang kruisen.







De opeenvolgende reiskilometers kruipen wat in de kleren en bij aankomst op 80 mile beach zijn we erg content met een verkwikkende douche in een cabin met alles erop en eraan. Het strand is enorm en is bezaaid met reuzenschelpen. In het water wemelt het van de haaien. Met de gevonden schelpen maken Zara en Enna een halsketting.




We kijken uit naar 4 dagen rust in Broome en de oudste youngster is toe aan een zwembad.
See you soon mates.

4 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Ook bij ons is de lucht vandaag zo blauw als daar, allez tot vanavond toch. Elena komt op barbecue en ook haar meetje, terug van Toscane, is van de partij. Vanmorgen kopman gespeeld in fiertelrit; Straks MTB in London en Enecotour op de Muur. Ons clubkes KVM-CLub 3-3 , Beerschot-Zulte 1-1
    Tot later en cheers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi
    deze morgen zijn we gaan fietsen met zeer veel zon,woensdag
    een dagrit hoop dat het tegen dan niet regend.
    We zien dat jullie je goed amuzeren geniet er maar van
    maar pas op voor de haaien
    knuffels Willy Luciennexxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello there, Leuk om jullie verhalen te lezen van een week ver !! We zijn weer op de hoogte en verlangen al om het volgende verslagje te lezen, en natuurlijk ook de foto's te bewonderen. prachtig daar.
    Nieuws van hieruit. Terug van Toscane: het was ook super ginder. echt mooi, ook de steden zoals Venetie, Siena, Lucca, Firenze,... Deze middag bbq bij pa en ma en voor het eerst de kleine Elena bewonderd. Zo'n fijn lief meisje... OOk broertje Eward is superflink !
    Morgen hier terug werkdag, gelukkig met nog wat zon op de achtergrond.
    Geniet verder van jullie trip en tot gauw.
    Groeten
    Amy en Simon

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Terwijl jullie verder ploeteren in het stof, raken wij stilaan gewend aan onze lichtjes gewijzigde dagschema. Onze dochter is heel flink, slaapt en eet wanneer dat nodig is en broer neem haar o zo graag in zijn armen(mits toezicht want anders had Elena al enige averij opgelopen).

    Ik raak meer en meer betoverd door het machtige Australie door jullie foto's en verhalen.

    Ik wil ook nog meedelen dat juliie spruiten een wereldrecord vliegen hebben gevestigd, mogen we onze oudste geloven. Vliegtuig, helicopter,... Is meteen een aanleiding om uitbundig naar Enna en Zara te zwaaien.

    Hou jullie daar goed!

    Groeten

    Familie Cottenie Wittevrongel.

    BeantwoordenVerwijderen