zondag 26 augustus 2012

Kakadu NP


Cooinda-Yellow Water:

Velen hebben ons verteld over de schoonheid van Kakadu, en we kunnen dit alleen maar beamen. De twee uur durende cruise op de Yellow Water Billabong en South Alligator River laat niemand onberoerd, ook onze meisjes zijn erg gefascineerd door de deze natuurpracht. Zeker wanneer tientallen "salties" of zoutwaterkrokodillen ons in de ogen kijken. Armen en benen binnen de boot houden is de boodschap!


                                      















De meiden spelen uren in het zwembad van de Cooinda Lodge en we slapen voor een laatste keer in ons tentje.


Jabiru-Ubirr:

Het is gedaan met lange afstanden rijden. Vandaag is het slechts 50 km naar Jabiru, ook in Kakadu gelegen. Onder een loden zon verkennen we Ubirr met zijn vele aboriginal rotstekeningen. De meisjes vinden het leuk om de aangeduide figuren te zoeken en zijn helemaal weg van het verhaal van de regenboogslang.







We overnachten in een peperdure cabin maar zijn blij met de airco. Zwemmen en een frisse VB in de poolbar zijn pure noodzaak om enigszins het hoofd koel te houden.




Met Darwin in zicht beseffen wij dat het einde van deze reis helaas nadert en bij onze kapoenen merken we dat het aftellen is begonnen. Ze verlangen al om hun bedje en iedereen terug te zien.

2 opmerkingen:

  1. Na zo'n avontuur begrijp ik wel dat Zara en Enna verlangen om hun eigen bed terug te zien. Toen wij gingen camperen in Zweden miste Sindre na één nacht zijn bed en donsdeken al :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kijken er ook naar uit om jullie terug te zien en alle verhalen te horen, al zullen we hetgeen jullie allemaal beleefd hebben ons in de verste verte niet kunnen voorstellen. Wel leuk dat we al een deel hebben kunnen meevolgen via jullie blog. Het zag er allemaal even super uit! Tot vrijdag bij Christophe! Bieke, David en de kids! XXX

    BeantwoordenVerwijderen