woensdag 8 augustus 2012

Cape Range NP

De rit van Coral Bay naar Cape Range is kort, 152 km en onderweg zien we veel termietenheuvels. In Exmouth doen we boodschappen (215 AUD voor een winkelkarretje) en ze hebben er wifi!
We slapen op de punt van de kaap, in het Vlaming Lighthouse Caravan Park. De meisjes vinden het telkens spannend welk huisje we gaan krijgen.
Het hele gebied hier is één van de grootste broedplaatsen voor zeeschildpadden en we zien er vanop het strand. Zara bouwt een zeemeerminnen huis (compleet ingericht met bedden, badkamer,...) met aangespoeld koraal en reuzenschelpen. Ze is er een hele tijd zoet mee. Vanaf de vuurtoren zien we walvissen.







Onze tweede dag brengen we door in het nationale park. We wandelen in Yardie Creek. Enna is erg flink, ze stapt goed mee (Zara daarentegen...).








Daarna gaan we snorkelen op een toplocatie, Turquoise Bay. De snorkeldrift is hier geliefd. Je gaat het water in, laat je meedrijven met de stroom over de koralen, en 300 m verder stap je weer uit het water. Ons onderwatertoestel heeft helaas de geest gegeven, dus geen foto's van al dat moois.
We doen ook Olympische spelen op het strand: verspringen en sprint. Dat is dan wel weer helemaal Zara's ding.







Bij Mangrove Bay zien we veel vogels, emu's en in de late namiddag laten deze Australische vriendjes zich ook zien.







De komende vier dagen trekken we de outback in. Voor verslagjes dus even geduld tot we weer opduiken in de bewoonde wereld. We hebben alvast een voorraad water, eten én benzine ingeslaan.

3 opmerkingen:

  1. zijn vandaag op uitgebreide apèro geweest bij Christ en Ronny ,terug om 19.00uur,
    morgen dagreis ergens aan kust in frankrijk gaan varen met de boot groetjes en knuffels willy luciennexxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De ouders van eward en Elena stellen het goed met hun kroost.
    Elena drinkt goed ,broer is vol belangstelling, en kan haar naam al goed uitspreken.Onze logé is opnieuw te zien in nr 34.
    De housewatching bij tante amy is af en toe een veldmuisje begraven(al 3).Jullie zien andere mooie dieren ,van klein naar groot.Wat een prachtige natuur. Ik zie dat zara en Enna flink zijn ,en met de bergschoenen flink stappen.Het strand is een topper ,voor de meiden en voor jullie.
    Wij zullen maar geen foto's maken in de Var (jullie welbekend)het zal maar saai zijn om ernaar te kijken!!!Stephanie , het zal moeilijk zijn voor je fotoboek om een selectie te maken,zo'n verscheidenheid op jullie rondreis.
    Weer;regenachtig,16°,in volle zomer,af en toe snakken we naar de zon.Verder nog veel reisgenot in de outback
    Een dikke knuffel aan allen oma en opa uit het nat thuisfront Wevelgem.Vanavond slapen we op onze nieuwe matras

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Winkel Sport is uit geschakeld in de derde ronde van de beker van Belgïe.Ze werden op het veld van Tienen (3 klasse)en na een 1-1 gelijkspel, uit geschakeld met de strafschopppen 5-4
    Geniet verder van jullie mooie reis.

    Veeeeele groetjes uit Izegem Dirk en Lucrèce

    BeantwoordenVerwijderen