zaterdag 24 december 2016

X-mas time

Zaterdag 24 december

Voor we uitgebreid kerstavond gaan vieren, moet er eerst nog wat gewandeld worden. Vandaag plannen we een paar korte tochtjes.
Vanaf Reids Lookout wandelen we naar de balcony, waar we weer een weids zicht over de Grampians krijgen.



Daarna dalen we af naar de Mackenzie Falls. De waterval is prachtig en verfrissend want de waterspray blaast onze richting uit. De 260 trappen naar beneden moeten we helaas ook weer omhoog klimmen.

Het is intussen 35 graden geworden dus keren we terug naar de camping. Het zwembad zorgt voor nog meer afkoeling. We amuseren ons met onze kerstmutsen in het water.



Dan wandelen we vanuit het dorp nog naar de Venus baths, natuurlijke zwempoelen gevormd in de rotsen. De enige andere mensen die er zijn zijn Pakistani ofzo, en alle vrouwen zijn gesluierd met jeans en lange mouwen. Wij trekken onze kleren uit en gaan het water in en we zijn blij als even later nog westerlingen toekomen.
De meeste toeristen die we tegenkomen zijn selfie-trekkende Aziaten. We komen ook veel rijke Emiraten tegen en Indiërs. En Hollanders, die komen echt overal.


bluetong

Dan beginnen de meisjes aan de voorbereiding voor kerstavond. Ze versieren de tafel met kerstonderleggers en maken een trekking voor de uitdeling van de pakjes. Het lokale rosé wijntje smaakt heerlijk bij de aperitief. Geen kalkoen, maar schnitzel voor ons en een grote steak voor Kevin met frietjes uit de pan.




We krijgen een prachtige sterrenhemel (en een vallende ster) en de kangoeroes komen grazen tussen de tenten en campers.
Een mooi en warme Kerst dus.

We wensen iedereen een heel mooie Kerst toe!



Zara aan het woord:
Vandaag hebben we 3 wandelingen gedaan 1 van 2km 1 van 1km en 1 nog 1 van 2km☹️.we hebben ook kerstmis gevierd en ik heb Eos gekregen. In de avond hebben we dan ook nog kangoeroes gezien.
Groetjes Zara


- Posted using BlogPress from my iPad

3 opmerkingen:

  1. Prettige Kerstdag. Opnieuw is het plezant jullie te volgen. Have fun en op tijd afkoeling zoeken.
    Gr Wim en Peggy

    BeantwoordenVerwijderen