zaterdag 17 december 2016

Op ontdekking in Melbourne

Om 5h is iedereen al wakker: jetlag... Dus zijn we vandaag al vroeg op pad.
Melbourne telt meer dan 4 miljoen inwoners en ligt aan de Yarra rivier. De stad blinkt uit op gebied van cultuur, mode, food en sport.

We wandelen naar MCG (Melbourne cricket ground) en het Melbourne Olympic park waar straks weer de Australian Open van start gaat. Onze tennissters Kim en Justine hebben hier geschiedenis geschreven.
(Aan Aussie vriend Dimi: als we hier ooit terugkeren is het om Boris aan het werk te zien!)




In de botanic gardens staat alles mooi in bloei en wanneer de zon er helemaal door komt haalt ook Kevin zijn zonnebril boven.
Pas later merkt Stephanie op dat Kevin maar één glas in zijn bril heeft, en we komen het eerste half uur niet meer bij van het lachen. Zelf had hij het nog niet door (toch nog niet goed wakker zeker?). Ter info: het andere glas vonden we terug😂.


Enna vindt ook een iPhone in het gras en we kunnen de eigenaar bellen. Die komt later dolgelukkig zijn telefoon oppikken en we zijn 50 dollar rijker!

De Shrine of Remembrance vinden we indrukwekkend. Dit is een memorial voor alle Australiërs uit Victoria die gesneuveld zijn tijdens WO I en we raken aan de praat met een gids die spontaan geschiedenis les geeft aan de meiden. Ze aanhoren met veel aandacht het verhaal van zijn overgroot nonkel die gestorven is in de velden van 'Polygon Woods' bij Zonnebeke. We gaan thuis in Belgie zeker zijn naam gaan opzoeken op de Menenpoort.






'S middags is het shopping time. Met de gratis City Circle tram stoppen we bij het Etihad stadium. En dan is het souvenirtijd. De meegekregen dollars van het thuisfront worden vlot uitgegeven door Zara en Enna. Vooral Zara laat het geld rollen🤑.
Ze test de bruisballen meteen uit in het bad.






We eten bij MacDonalds en dan is iedereen moe. Al viel de jetlag eigenlijk enorm goed mee. Morgen gaan we naar de top van Eureka Skydeck, wat nu al zorgt voor stress bij sommigen (toren links op de foto).





- Posted using BlogPress from my iPad



4 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie al veel beleefd vandaag! Doet me een beetje denken aan onze eerste dag in Auckland. Nog vol verwachtingen. Success aan Kevin morgen. Zet die zonnebril maar op wanneer jullie boven zijn! Gr. een uit winters Hamar. Joke en co.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al veel leuke dingen gedaan en iemand gelukkig gemaakt en jullie 50 dollar
    Doe zo voort

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al veel leuks gezien en veel gecshopt veel sucsses morgen voor kevin
    Ik wouw dat het hier morgen ook zo warm was
    Flap en Witse stellen het goed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat je gelijk hebt, al denk ik niet dat ik zo lang zal kunnen wachten als ik alles van jullie avonturen lees!! Geniet er nog van ... ziet er weer super uit!!

    BeantwoordenVerwijderen