vrijdag 30 december 2016

Sydney

Vandaag trekken we de stad in.
We starten de dag in de stadsbibliotheek met een partijtje schaak.



Daarna wandelen we in de uitgestrekte Royal Botanic Gardens.
Het is ongelooflijk warm en zwoel weer. Vanaf Macquarie's Point hebben we mooi zicht op de haven van Sydney, het operahuis en de Harbour bridge.







Bij het operagebouw zijn we uitgedroogd en lunchen we in de operabar.
We kijken er naar de boten die aan en af varen en er ligt ook een enorm cruiseschip aangemeerd. We zien hoe alles in gereedheid gebracht wordt voor het grote event van morgen (NYE fireworks).




Op aanvraag van Zara en Enna moet er ook een beetje geshopt worden. In het mooie oude Queen Victoria Building zit een Lush winkel en de badcollectie wordt aangevuld.



Van hieruit zitten we vlakbij Darling Harbour, een andere haven waar we Sydney aquarium bezoeken. We moeten zeker een half uur aanschuiven voor tickets in de hitte en hebben alle vier nood aan een Calippo waterijs om het hoofd koel te houden. Jaren geleden dat wij dat nog aten😁.
We zien pinguïns, alle soorten haaien, mantaroggen, dugongs en natuurlijk ook Nemo en Dory!



Vlakbij is ook de laatste stop van de dag te vinden: het Hardrock café (de meisjes willen graag zo'n T-shirt). We protesteren niet, onze benen zijn moe en we hebben dorst.
Twaalf jaar geleden hebben we heerlijke seafood gegeten in Darling Harbour en ook nu smaakt de barramundi weer heerlijk.





We zijn pompaf als we 's avonds laat in het hotel arriveren. Zara en Enna hebben precies nog frissere benen dan wij. Stadswandelingen gaan hun duidelijk beter af dan bergwandelingen😂.

- Posted using BlogPress from my iPad

2 opmerkingen:

  1. Op een bergwandeling valt er niets te shoppen ,terug mooie foto's
    Morgen feest bij oma Marleen en opa Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's. Alvast een gelukkig nieuwjaar.

    BeantwoordenVerwijderen