zaterdag 31 december 2016

NYE fireworks 🎇🎉🎆

De laatste dag van 2016 beginnen we met een stevig ontbijt in de Novotel. Enna is gek op de donuts en eet haar buikje rond.


Deze dag staat helemaal in het teken van de jaarwissel en het vuurwerk in Sydney is legendarisch. We zien op het nieuws en via Facebook hoe de gratis vantage points ÊÊn voor ÊÊn vollopen (velen hebben gekampeerd).
Wij hebben lang van tevoren tickets gekocht voor de ferry en moeten pas om 18h op post zijn.
Dus luieren we aan het zwembad en de meisjes doen nog schoolwerk.



Met de trein staan we in een kwartiertje in het centrum en het is er razend druk. We eten nog vlug bij MacDonalds want op de boot is het BYO (alle drank en eten zelf mee te brengen). Gewapend met drank, chips en koekjes gaan we aan boord.

We varen eerst een rondje in de haven bij zonsondergang. Dit is al fantastisch. Dan zien we stuntvliegtuigen boven het water kunstjes uitvoeren.
Om 21h is het kindervuurwerk (duurt 8 minuten). Dan varen we in kolonne opnieuw de hele haven rond voor de harbour light parade. Onze boot is ÊÊn van de verlichtte boten.
We hadden spelletjes mee voor het geval de verveling zou toeslaan, maar de tijd vliegt. De meisjes worden vriendin met een meisje van 10 uit Sydney en we genieten van elke minuut.
Ineens is het al tijd om af te tellen. Het vuurwerk duurt 12 minuten en wordt van vanaf ontelbare plaatsen boven de stad afgeschoten. We komen ogen tekort. Ook Zara (die bij het kindervuurwerk nog twijfels had of het vuurwerk in Oostende niet even mooi is) is 100% overtuigd. Dit moet het mooiste vuurwerk ter wereld zijn!
We zijn erg blij dat we (een beetje veel) betaald hebben voor deze boot want met Zara en Enna zou het veel te vermoeiend geweest zijn om een hele dag ergens te zitten wachten en we hebben alles vanop de eerste rij gezien.
Once in a lifetime!
Happy New Year mates!
Nu is het jullie beurt om te vieren.















PS: Bedankt trouwens om met zovelen de blog te volgen en voor de vele berichten, we lezen ze allemaal.

- Posted using BlogPress from my iPad

3 opmerkingen:

  1. Moet fantastisch zijn om dit te kunnen meemaken ! Gelukkig nieuwjaar ! PÊ Jacques

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor wij hebben ook gevierd het was heel lekker daarna aan de kaart
    WW /LV tegen WV/MV wij de beste gewonnen 3/1
    Nog veel. Plezier (voor de meisjes ik dacht dat het vakantie is)
    🌄🏖

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vuurwerk op de Kloefhoek was net iets minder.

    BeantwoordenVerwijderen