donderdag 22 december 2016

Kangoeroes in the Grampians

Donderdag 22 december

Voordat we de Great Ocean Road verlaten stoppen we nog in Warnambool.
Deze stad was vroeger het centrum van de walvisvaart en nu is het een geweldige plaats om walvissen te spotten (in de winter).


Bij Lake Pertobe leven Zara en Enna zich uit op de speeltuin en we varen er met bootjes. Met kapitein Zara en Enna aan het stuur.
Dan is het 200 km rijden op rechte wegen langs megafarms (veel koeien en schapen) richting Grampians NP. We moeten alweer tanken (we doen ongeveer 400 km met een tank van 70 liter).


De Grampians zijn gevormd door zandsteen rotsen. We rijden de laatste 50 km heuvel op en af door groene bossen. En we zien onze eerste kangoeroe!
We verblijven de komende 3 nachten op Lakeside Tourist Park vlakbij Halls Gap. Het is erg warm geworden en dus wordt er gezwommen. Het water is heerlijk, bijna té warm!


De kaketoes zijn volop van de partij!



De camping is heel erg mooi gelegen, met vlakbij weiden en bossen vol kangoeroes en emoes. Tegen de avond worden die het actiefst, dus tijd voor een fotoshoot 😬.





Woordje van Enna:
We zijn vandaag met kleine bootjes gaan varen. Dat was leuk we mochten zelf sturen maar we mochten nog niet alleen er moest een volwassen bij zijn.
Groetjes van Enna


Woordje van Zara:
We hebben vandaag 34 kangoeroes gezien in een grote weide.
We konden zeer dicht bij gaan om ze te fotograferen.
Groetjes Zara !



- Posted using BlogPress from my iPad

3 opmerkingen:

  1. Leuk. Zara blijkbaar niet gerust bij kangaroes. Ik tel er 35.
    En heerlijk moet het zijn om aan watersport te kunnen doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yellow! Het blijkt moeilijk om via de IPad een opmerking te plaatsten... maar weet dat we jullie volgen! Kathleen, Ringo Noah & Matti

    BeantwoordenVerwijderen