dinsdag 27 december 2016

Snowy Mountains

Dinsdag 27 december

Na het onweer van gisteravond is het de hele nacht blijven regenen op zijn Belgisch.
Fijn om in een camper te slapen met zo'n weer!
We trekken 300 km verder richting oosten, via de Alpine Road naar Mount Kosciuszko NP, met zijn 2228 meter de hoogste berg van Australië. Ook wel de Snowy Mountains genoemd.
Via de Murray River rijden we een nieuwe staat binnen: New South Wales.
We kopen een permit om het nationale park in te mogen. De laatste 87 km zijn zeer bochtig en de weg stijgt enorm. Het wordt een lange rit...


In Thredbo (skistation aan de voet van Mt Kosciuszko) aangekomen zijn we net te laat om de stoeltjeslift te nemen om verder naar de top te wandelen. Dan maar rodelen!


We overnachten op een fantastisch gelegen gratis bushcamp aan de rivier. Hier geen elektriciteit noch douches maar zoveel natuur!
Enna helpt mee hout sprokkelen voor het kampvuur. De kangoeroes zijn ook weer van de partij. Kevin ziet twee possums in de bomen, een soort wasberen, maar ze zijn al weg tegen dat we de kodak erbij hebben.
Bericht aan opa Willy van de kippen: de rosella's (papegaaien) vliegen hier overal. Moesten we kunnen, we brachten een koppeltje mee😄.
We hebben een map gekocht met alle inheemse dieren zodat we weten wat we al allemaal gezien hebben.








- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking:

  1. Opa zegt dat gerust een koppeltje mag meebrengen hij zal direct een plaatsje vrij maken maar ik denk dat die vogels gelukker zijn bij hun soortgenoten
    Knuffelsxxxx

    BeantwoordenVerwijderen