zondag 1 januari 2017

Nieuwjaar

Zondag 1 januari

Na de festiviteiten beginnen we het nieuwe jaar met een laatste ontbijt in de Novotel.
Geen kater of indigestie dit jaar, enkel een beetje slaaptekort...
Dan herschikken we ons boeltje terug in de Mighthy en zijn klaar om terug naar Melbourne te rijden, dit keer langs de kust. Volgens het eerste bord dat we zien, is dat iets meer dan 1000 km ver.
We verlaten Sydney via het tweede oudste nationale park van de wereld: Royal National Park.
We houden er halt bij Symbio Wildlife Zoo. Dit is een kleinere dierentuin en ideaal om van dichtbij kennis te maken met de dieren.
Gewapend met een zakje voer voor de kangoeroes gaan we op pad. We zien wombats, echidna's, koala's, allerlei reptielen en vogels. De kangoeroes laten zich gemakkelijk strelen door Zara en Enna: een topper!





Dan begint het te regenen en het blijft grijs de rest van de dag. Het werkt een beetje op ons gemoed want we zien niet veel van de mooie lookouts langs de kustweg.
In Kiama stoppen we bij de Cathedral Rocks en blowholes. Via een ondergrondse gang onder de rotsen spuit het zeewater geregeld omhoog uit een gat. We zien dat een paar keer gebeuren.





We hebben voor deze laatste week bijna nergens kunnen reserveren (het is nu hoogseizoen en overal vragen ze om minstens voor een week te boeken). Via een app met alle campings rijden we op goed geluk naar de beste plek in Jervis Bay NP. Er hangt een bordje "full" maar toch hebben ze een plekje vrij voor 2 nachten.
We zitten vlakbij het strand van Huskisson.
Kevin verbroedert met de Australische mannen bij de camperkitchen (wat mannenpraat doet goed na twee en halve week met alleen maar vrouwen😂).
We spelen nog wat op het strand bij zonsondergang en kruipen dan vroeg onder de wol.






- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking: