vrijdag 6 januari 2017

Pinguins op Philip Island

Vrijdag 6 januari

We slapen alle vier als roosjes in de safaritent.
Voor we de Prom verlaten dippen we nog in het heerlijke water van Whisky Bay. Wat een paradijselijk strand helemaal voor ons alleen. Enkel de vervelende dazen moeten we erbij nemen.








Het is 150 km rijden naar Philip Island, de laatste stop op deze reis. De kustweg (Bass Street) is echt mooi. We passeren de lagune van Inverloch en de mooie kliffen van Cape Paterson.


Tegen de middag rijden we via de brug Philip Island op, hét vakantie eiland van de Melbourners.
Hier zijn vele mooie stranden, maar de topattractie is vast en zeker de pinguinparade.
Eerst bezoeken we Nobbies Centre, waar je via een boardwalk zich krijgt op de kaap en nesten van de pinguïns. Hier zitten ook weer zeehonden.
Zara en Enna amuseren zich geweldig in de Antartic Journey. We zijn nog meer dan 3000 km van Antarctica verwijderd (Belgie op 17000 km). De meisjes kunnen in een soort 3D film meespelen tussen de orca's, zeehonden enz. Fun verzekerd!








Dan is het zo heet geworden dat we dringend moeten afkoelen in het zwembad. Op de weg hopt een wallaroe (kruising kangoeroe en wallaby) net voorbij onze camper. Even schrikken, zowel voor het beest als wij!
De camping ligt aan een gezellig kustdorpje en we eten een laatste keer seafood op zijn best (oesters, snapper en salmon seatrout).



En dan is het tijd voor de pinguïns.
Dit moet zowat de meest commerciële attractie van Victoria zijn. Tourbussen met dagjestoeristen rijden op en af. Gelukkig hebben wij (gesponsorde) tickets voor een platform zodat we alles goed kunnen zien. De kolonie op Philip Island wordt geschat op 32 000 exemplaren, en elke avond komen na zonsondergang komen er een 1000 tal aan land.
We zijn niet alleen, maar het is toch heel mooi en schattig om de beestjes uit zee te zien komen en dan hun weg naar hun nest te zien zoeken. We zien er zeker 500! Het is ver na tienen als we hier weggeraken.
Fotograferen na zonsondergang is verboden (pinguïns hebben zeer kwetsbare oogjes).
En dan kruipen we moe maar voldaan een laatste keer in bed in de Mighthy.

Deze pinguïn was aan land gebleven vandaag:



Dit is een foto van het internet, om een idee te hebben wat we zagen:



- Posted using BlogPress from my iPad

1 opmerking: