zaterdag 7 januari 2017

Melbourne Airport


Zaterdag 7 januari

Vanmorgen staan we niet graag op, want het zit er bijna op 🙁.
We pakken alles weer in en na een laatste ontbijt in de buitenlucht (28 graden om 9h!) is het tijd om terug naar Melbourne te rijden.

Voor we de Mighty terug inleveren hebben we nog iets op te biechten.
Onze reis kon er helemaal anders uitgezien hebben want op dag 2 hebben we groot geluk bij een ongeluk gehad. Bij het achteruit wegrijden op een lookout parking, ging het helemaal fout. De automatic nog niet gewoon, parkeerde Kevin ons volle gas in de bush. We misten op een duim na een geparkeerde BMW en crashten tegen een boom.
Gelukkig geen gewonden, maar uiteraard paniek en geen bereik op onze telefoons. We zagen al een rampscenario voor ons (takelen, uren wachten bij grote hitte...). Twee ozzie dames schoten echter te hulp en met de hulp van een surfer met stoere jeep werden we uit de bush getrokken. De Mighthy rookte aan alle kanten maar reed en alles werkte nog. Ongelooflijk dat we niet meer schade hadden.
En zo kwamen we er met de schrik een grote buil en wat extra zure dollars vanaf.
Foto: waar Kevin staat stond de geparkeerde BMW...


We vliegen met Thai terug om 15h30 via Bangkok naar Brussel. Goed voor zo'n 18 uren in de lucht. Aankomst voorzien op zondagmorgen 7h Belgische tijd.

Conclusie na drie grote Australië reizen: we zijn steeds grotere aussie-lovers geworden. We houden van de de mensen, hun lifestyle, het uitgestrekte landschap, de natuur, de wildlife en de steden.
Het woeste westen is onze absolute favoriet. Dit keer hebben we minder van de echte outback geproefd maar het moet gezegd dat ook het Zuiden prachtig is. Op deze trip zagen we de meeste wildlife van alle keren: massa's kangoeroes, koala's, wombats, papegaaien, dolfijnen, zeehonden, pinguïns,...
En Sydney en Melbourne zijn fantastische steden.
De meisjes kijken ernaar uit om hun vriendjes en familie terug te zien, alhoewel er dit keer geen sprake van heimwee was (bij Zara). Ze zouden gerust nog wat langer willen blijven, net als wij. Want van congé en 30 graden naar sneeuw, school en werken is allerminst aanlokkelijk🙄.

Bedankt aan alle volgers van de blog. Misschien hebben we jullie inspiratie gegeven om zelf ooit naar down under af te reizen.
Ons resten nu lifetime memories!
Cheers mates



Zara aan het woord:
Het was een fantastische reis en ik wil hier nog veel langer blijven maar ik ben ook blij dat ik mijn vriendinnen, familie, juffen en mijn huis terug zie. Nu zijn we nog in Bangkok (hoofdstad van Thailand) maar overmorgen zit ik al weer op school 😊

Enna aan het woord:
We zijn aan het terug keren
Het was zeer leuk
We zijn nu al in Bangkok
Groetjes Enna😍😑☹️😩😚😅😀😇😂😣🤐

- Posted using BlogPress from my iPad


5 opmerkingen:

  1. Ja ,helaas aan alle mooie dingen komt een einde!
    Maar jullie hebben ervan genoten en straks de mooie foto's
    Brrr groetjes en hopelijk een goede vlucht ...😣💤

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twas leuk jullie weer te volgen. Thx en een veilige thuiskomst. Hou de dikke truien maar gereed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben ons zeker inspiratie gegeven ...
    Vrijdag 6 jan heb ik al afspraak met Aussi Tours Roeselare

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt dat we mochten meevolgen. We gaan het ook missen! Veilige reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen